PTO آتش نشانی

5/5 - (3 امتیاز)

اصطلاح PTO مخفف عبارت Power Take Off  مکانیزمی است که تعدادی شفت محرک را برای به کار انداختن تجهیزات کمکی در برخی از خودروهای خاص فراهم می سازد. این شفت ها نیروی محرک خود را از موتور و توسط دنده های تایمینگ سرمیل لنگ می گیرند. اما معمولا در اکثر سیستم ها شامل پمپ های هیدرولیکی و کمپرسورها است که PTO خودرو آتش نشانی این نیرو را از قسمتی از جعبه دنده می گیرد.

PTO آتش نشانی همان نیروی محرکه برای به کار انداختن پمپ نصب شده در خودروی آتش نشانی است. که توسط دستگاهی به نام PTO که بر روی گیربکس خودرو نصب می شود به پمپ آتش نشانی انتقال می یابد. ابتدا بایستی خودرو آتشنشانی به طور کامل متوقف شده و ترمز دستی کشیده شود.

آریا حریق برای راحتی بیشتر شما آماده ارائه خدمات نصب و راه اندازی PTO آتش نشانی در محل مورد نظر می باشد. شما می توانید برای دریافت مشاوره، استعلام قیمت و هماهنگی های بیشتر با ما حاصل فرمایید.

نصب PTO آتش نشانی

کاربردهای PTO آتش نشانی

PTO کاربردهای متنوع زیادی دارد که شامل ژنراتورها، بالابرها، جرثقیل ها، چرخ لنگرهای دوار، قرقره های شیلنگ آتش نشانی، دستگاه های مخلوط کننده، تیغه های ماشین برف روب و دیگر مکانیزم های مکانیکی که به منبع جداگانه ای از قدرت محرکه نیاز دارند.

قدرت محرکه PTO می تواند توسط یکی از دنده های روی Lay shaft فراهم شود و یا اینکه شفت مربوطه مستقیما به انتهای Lay shaft متصل شود و چرخش خود را به صورت یکسره از خود شفت بگیرد.

انواع PTO آتش نشانی

PTO آتش نشانی بسته به نوع استفاده می تواند به دو صورت کار کند:

  • تک سرعته
  • دو سرعته

در واقع سیستمی مانند جعبه دنده های کمکی در این مورد نیز مورد استفاده قرار می گیرد که دو سرعت متفاوت را فراهم می کند. جهت دستیابی به سرعت دلخواه شفت نسبت به دنده ها در این مورد نیز می تواند به صورت دلخواه انتخاب شوند.

موضوع تبدیل حرکت و تبدیل انرژی در دنیای مکانیک از اهمیت بسیاری برخوردار است و این اتفاقی است که در برخی از قسمت های مهم یک خودرو خواهد افتاد.

برای مثال در پیشرانه، حرکت خطی به حرکت دورانی تبدیل می شود یا در دیفرانسیل جهت حرکت دورانی به طور کامل 90 درجه تغییر خواهد کرد. همچنین در یک پیشرانه انرژی پتانسیل موجود در سوخت بعد از آزاد شدن به انرژی حرکتی تبدیل خواهد شد. از این دست تغییرات در یک خودرو موارد بسیاری وجود دارد. اما گاهی اوقات می خواهیم از حرکت موجود در گیربکس برای راه اندازی قسمت های دیگر نیز بهره ببریم. در اینجا از وسایل جانبی به اسم بعل گیربکسی یا پشت گیربکسی استفاده خواهیم کرد.

بغل گیربکسی یا پشت گیربکسی

بسته به اینکه قطعه مورد نظر در بغل یا پشت گیربکس قرار گیرد نام آن فرق خواهد کرد. اما در حالت کلی به این قطعه PTO می گویند. PTO مخفف کلمه Power take off است. به طور ساده کار این قطعه را می توان انتقال حرکت به خارج از گیربکس برای راه اندازی ادوات دیگر معنی کرد. در خودروهای سواری و سبک از این قطعه برای حرکت دادن وسایل دیگر مانند وینچ، جک های هیدرولیکی، کمپرسی های کوچک و… استفاده می شود. امروزه استفاده از این قطعه در خودروهای آفرودی برای ساختن وینچ های هیدرولیکی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

کاربرد بغل گیربکسی (پشت گیربکسی)

از این قطعه در خودروهای سنگین با کاربری های مختلف مثل جرثقیل، پمپ سیمان، میکسر، کمپرسی و… مورد استفاده قرار می گیرد. اما به این معنی نیست که در خودرو های سواری کاربرد نداشته باشد.

نحوه عملکرد PTO آتش نشانی

بغل گیربکسی یا PTO وسیله است که حرکت را از گیربکس به خارج از آن انتقال می دهد. و در ادامه برای رسیدن به یک حرکت کامل باید از دو قطعه دیگر که شامل پمپ های هیدرولیک و هیدروموتور هستند نیز استفاده کرد تا بتواند در آخر یک حرکت دورانی یا خطی را برای راه اندازی یک وسیله داشته باشیم. PTO در بغل یا پشت گیربکس نصب می شود. دیگر جعبه دنده هایی که این قابلیت را داشته باشند یک درب در بغل آنها برای اتصال این وسیله وجود دارد که با نصب این قطعه، کار دریافت نیرو تکمیل می شود.

اتصال حرکتی با گیربکس از طریق چرخ دنده ها انجام می شود. PTO دارای یک لیور برای درگیری یا آزاد کردن آن است. در قسمت انتهایی آن یک شافت انتقال قدرت مانند گاردن برای قدرت دادن به پمپ هیدرولیک قرار دارد و حتی می توان به طور مستقیم از حرکت دورانی ایجاد شده بدون استفاده از سیستم هیدرولیکی نیز استفاده کرد که وینچ های مکانیکی خودروهای شاسی بلند ژاپنی مانند تویوتا و نیسان از این دست هستند.

با درگیرشدن PTO حرکت از چرخ دنده های درون گیربکس گرفته شده و شافت خروجی این وسیله دارای حرکت دورانی می شود. حال باید با اتصال این محور انتقال قدرت به یک پمپ هیدرولیک، از نیروی سیال برای به راه انداختن این چرخه بهره ببریم. وقتی پمپ هیدرولیک به PTO متصل می گردد، حرکت دورانی شافت انتقال قدرت باعث به چرخش درآوردن پمپ هیدرولیک می شود و در نتیجه سیال از درون مخزن آن گرفته شده و با شدت بیشتری به بیرون پمپ می شود. این حرکت سیال درون چرخه باید توسط یک هیدروموتور به حرکت دورانی یا خطی تبدیل شود.

هیدروموتور چیست؟

هیدروموتور وسیله ایی است که از حرکت سیال، حرکت دورانی یا خطی ایجاد می کند و از آنجایی که نیروی هیدرولیکی از قوی ترین نیروها به شمار می رود، از ضعیف ترین جک های مورد استفاده در خودروها تا قوی ترین جرثقیل ها و ابزارها از نیروی هیدرولیک برای راه اندازی استفاده می کنند.

با ورود سیال پرفشاری که درون این چرخه وجود دارد به هیدروموتور، این وسیله شروع به حرکت دورانی یا خطی می کند که آخرین قسمت این چرخه خواهد بود.

کاربرد های حرکت دورانی یا خطی

این حرکت می تواند در جک های هیدرولیکی یا وینچ های هیدرولیکی مورد استفاده قرار می گیرد. حتی امروزه در برخی کامیون های تمام چرخ محرک روز اروپایی، محور جلو نیز از این روش نیروی لازم برای حرکت خود را دریافت می کند و دیگر خبری از گاردان، دیفرانسیل و… نخواهد بود.

استعلام قیمت

شما می توانید امور نصب و راه اندازی PTO آتش نشانی را به مجموعه آریا حریق با نزدیک به یک دهه تجربه در این زمینه بسپارید. برای مشاوره و استعلام قیمت با کارشناسان ما در مجموعه آریا حریق پاسارگاد تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *